Insoles are beneficial for you but not the planet

Inlegzolen zijn gunstig voor u, maar niet voor de planeet

Na jarenlang te hebben gehoord over het gebrek aan comfortabele, maar duurzame inlegzolen, zijn we begonnen om precies dat product te maken!

De inlegzolen die bij je favoriete paar schoenen werden geleverd, zijn nu waarschijnlijk flinterdun. Kom, haal ze eruit en zie het zelf. Zie je, inlegzolen slijten. En als ze dat doen, is het tijd om ze weg te gooien. Ergens op een stortplaats, waar traditionele synthetische inlegzolen generaties lang blijven liggen. Wel een 100 miljoen daarvan elk jaar.

PRIMAL Soles bevordert beweging, reizen, verkenning. Het pleit ook voor een gezondere wereld. Een meer bewuste wereld waarin consumenten en producenten meer verantwoordelijkheid gaan nemen over de gehele levenscyclus van een product. Dit is de reden waarom we het PRIMAL's doel hebben gemaakt om de comfortabelste, natuurlijke en recyclebare inlegzolen gemakkelijk toegankelijk te maken voor iedereen. Omdat we vinden dat iedereen het verdient om comfortabel te bewegen.

 

Hoe het allemaal begon

"Ik ben altijd heel actief geweest en wilde iets comfortabels om op te lopen. Het bestond: speciale sokken, synthetische inlegzolen, noem maar op. En dus gaf ik veel geld uit aan al het bovenstaande. Er ontbrak echter iets en dat zag ik bij veel bedrijven waarmee ik in het verleden had gewerkt. Aansprakelijkheid. Verantwoordelijkheid. Transparantheid. Bedrijven gaven alleen maar om een ding: wat er onder de streep stond. Ik wou dat gaan veranderen. Hoe kan een persoon iets veranderen in de wereld? Bij doen.

Dus ik dacht aan iets anders, iets comfortabels, iets lichts, iets gemakkelijks om te verzenden, natuurlijk. Iets dat de planeet niet schaadt, dat spreekt tot de basisbehoeften van mensen, waar een oudere bevolking van kan profiteren, waar een gezonder gerichte bevolking van kan profiteren. Iets wat betaalbaar moet zijn. Iets uit de natuur gemaakt waar ieder mens van kan profiteren en dat volledig kan worden gerecycled: natuurlijke inlegzolen.

Ik had op dat moment geen idee van kurk inlegzolen, het enige dat ik me realiseerde, is dat ik misschien iets op het spoor was, aangezien ik eerder in een snelgroeiend matrassenbedrijf had gewerkt waar ik één ding leerde: mensen houden van comfort. Comfort boven duurzaamheid. Maar wat als ik er op de een of andere manier in zou slagen om duurzaam te zijn? Ik werkte mijn idee verder uit en deed onderzoek naar grondstoffen, markt, concurrentie, industrie, vraag, aanbod. Ik begon me te beperken tot productspecificaties, geografische regio's, leveranciers zelfs. Ik maakte een simpele excel sheet met zes of zeven targets om te bellen - en afspraken werden gemaakt. Het begon echt te worden en ik boekte mijn ticket naar Porto, Portugal, waar ik op 10 oktober aankwam." - David, oprichter van PRIMAL Soles

 

Maximaal comfort. Minimale voetafdruk.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Nieuws

RSS

Labels

Documentary: One Step at a Time

Documentary: One Step at a Time

Meet David and Jeremy Even, from PRIMAL Soles. They are on a quest to shake the footwear industry with circular and nature-positive shoe insoles and hotel...

Lees verder
Primal Slippers Circular Footwear Design

Where Can You Buy Sustainable Hotel Slippers?

Sustainable hotels want sustainable hotel slippers to meet the SDG's. Join us as we explain why hotels around the world are choosing Primal Slippers.

Lees verder