How to Create a Sustainable Start-Up in 3 Simple Steps

Hoe creëer je een duurzame start-up in 3 simpele stappen

Nou, het is niet zo eenvoudig als 1, 2, 3...

Het is nu een jaar geleden dat ik terugkwam van mijn geïmproviseerde bezoek aan Porto in Portugal. Een prachtige stad aan de noordkust van Portugal, gesplitst door de rivier die uitmondt in de Atlantische Oceaan. Rijk aan geschiedenis, overblijfselen van ontdekkingen van verre werelden – en 's werelds epicentrum voor kurk.

Hoewel ik me een complete nieuweling voelde die willekeurige bezoeken bracht aan kurkfabrieken rond Porto, was het iets van mezelf. Iets waar ik voor koos en dat ik ging uitproberen om te zien of het iets zou hebben in de wereld van inlegzolen: duurzame inlegzolen om precies te zijn.

De eerste stap is altijd de moeilijkste. Het begon allemaal met een idee. Een idee dat al snel aantekeningen werd in het boek Shoe Dog van Phil Knight en resulteerde in het boeken van tickets naar Portugal. Zoals mijn vader altijd zegt: “Een idee is maar 1%”. Ik dacht dat het vliegen naar Portugal minstens nog een procent zou uitmaken. Dus heb ik wat voorbereidende telefoontjes gepleegd naar fabrieken die ik online vond. Ik heb tot mijn verbazing vijf afspraken gemaakt.

“David heeft Primal Soles ongeveer een jaar geleden opgericht. Het was een idee dat bij hem opkwam tijdens een vakantie in Griekenland.

Het doel hier was om de ideevorming te overtreffen. Om over die hobbel van alleen maar dromen heen te komen en het heft echt in eigen hand te nemen. Het was enigszins eng. Maar ik was zo overtuigd van mijn idee dat ik dacht “wat is het ergste dat kan gebeuren”. Het vinden van een fabriek en in contact komen met een fabrikant van inlegzolen van de tweede generatie waren de makkelijke onderdelen, terugkijkend op alles lees meer...

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Nieuws

RSS

Labels

Documentary: One Step at a Time

Documentary: One Step at a Time

Meet David and Jeremy Even, from PRIMAL Soles. They are on a quest to shake the footwear industry with circular and nature-positive shoe insoles and hotel...

Lees verder
Primal Slippers Circular Footwear Design

Where Can You Buy Sustainable Hotel Slippers?

Sustainable hotels want sustainable hotel slippers to meet the SDG's. Join us as we explain why hotels around the world are choosing Primal Slippers.

Lees verder